Kaj je to zdravje?

Komentarjev (0) // Objavljeno 27. August 2019 v Nekje vmes

Na eni od facebook skupin sem danes zasledila to vprašanje. Pa sem tudi samo sebe vprašala. Kaj je dejansko to – zdravje?

Predvsem je bilo govora o zdravju otroka… pri nas ”ta starih” je včasih res že skoraj normalno, da nam non stop nekaj ”fali” 😀 Čeprav v resnici ni normalno, vsaj ne bi smelo biti, a ne?

Torej zdravje otroka… Kaj je zate zdrav otrok?

  • če tu pa tam malo kihne, smrka…
  • če je parkrat na sezono prehlajen, stakne kakšno virozo ali kakšno bakterijsko vnetje
  • če ima take in drugačne alergije
  • če ima atopijski dermatitis
  • če ima poleg alergij atopijski dermatits in viroze, prehlade…
  • če ….

Želim povedat to, da je pojem zdrav otrok zelo širok pojem in vedno širši postaja. Tisti, ki me poznate, veste, da dam zelo veliko na naravna zdravila, če se le da, poskusim stvari rešit preden je treba do zdravnika. In ravno zato me jezi, da nam že zdravniki pojem zdravja širijo. Kar naenkrat prideš k zdravniku s kakšno težavo in dobiš odgovor: eh, to je normalno. Pa ni! Zakaj bi bile aergije na pik komarja z nenormalnimi bulami normalne. Zakaj bi il atopijski dermatitis in izpuščaji normalni? Potem pa še rečejo, da je zima in naj pač malo bolj namažemo kožo. (btw. primeri so izmišljeni, ampak še kako resnični).

Se ti zdi prav, da se pojem zdravega človeka tako širi?

Kremica tu, kremica tam, kortikosteroidi tu in tam…alergije na milijon stvari in na vsakem koraku.. Ampak vse to postaja normalno. Pa je res?

Pojem zdrav otrok je zame osebno tak, ki je brez alergij, brez atopijskih dermatitisov in drugih kožnih izpuščajev, brez ostalih zadev. Z močnim imunskim sistemom. Dopuščam pa možnost, da se ga parkrat na leto loti kakšna viroza glede na to, da nas je večina izpostavljena infektom in vedno nismo oz. niso v najboljši formi, da se jih ne bi dotaknilo. Evo, pa sem dodala svoj piskrček 😀

Uf…spet sem se razpisala in v resnici bom vesela kakšnega komentarja, ker me res zanima tvoje stališče in mnenje, kaj je to zdrav otrok ali pa človek nasplošno.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Napiši kaj

Please copy the string qZuXp5 to the field below: