Slani muffini (lchf)

Komentarjev (0) // Objavljeno 31. October 2018 v Lakom lačen

Za današnji zajtrk sem se lotila takih jajčno zelenjavnih muffinov. Če bi mi kdo eno leto nazaj rekel, kako zlahka se da živet brez glutena, bi si mislila, da je malo nor. Sej ne, da se mi kdaj ne zalušta svežega kruha in kakih hrustljavih žemljic (ko jih kupim ali spečem za tamali dve), ampak se brez problema zadržim in uživam v okusu lchf dobrot. Količine so pri meni vedno od oka…pri muffinih moraš gledat na koncu na to, da masa ni pretekoča in tudi ne pregosta, ker bodo potem presuhi. Tako, da so količine malo prilagodljive…

Tele muffine lahko narediš tudi za kosilo…za malico v službi… skratka so zelo priročni. Jaz sem mislila v njih naredat še paradižnik, pa sem pozabila 😀

Torej…

  • 3 jajca
  • ščep soli
  • sladka smetana
  • olivno olje
  • bučka
  • sir
  • šunka/slanina/špeh
  • sezamova SUKRIN moka
  • kokosova moka (jaz imam hoferjevo…bo fotka)
  • 1/2 pecilnega praška

V posodo ”ubiješ” 3 jajca in dodaš en ščep soli…

Dodaš nekaj sladke smetane (recimo slab deci) in naribaš nekje polovico normalno velike zelene bučke.

Naribaš sir (kakih 100g)…

Dodaš kake 3 žlice olivnega olja (baje naredi vse supaj bolj sočno)

Narežeš poljubno količino šunke/slanine…in jo dodaš v maso…

Nato pa za gostoto uporabiš kakšne 3 žlice sezamove moke in 2 žlici kokosove moke in 1/2 pecilnega praška oz. vinskega kamna.

Počakaš par minut, da se masa malo zgosti in nadevaš v muffin pekač 🙂 180 stopinj cca 25 min.

Pa doooober teeek!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Napiši kaj

Please copy the string 2dr5sH to the field below: