Menstrualna skodelica

Komentarjev (2) // Objavljeno 10. May 2017 v Nekje vmes

Naj dvigne roko tista, ki za njo prvič sliši 😀

Sama sem za menstrualne skodelice slišala že kar nekaj let nazaj…ja, tudi kupila sem si Lunettko, ampak nekak se je nisem mogla navadit uporabljat. Preden sem rodila me je uporaba bolela, imela sem krče…po porodu je bilo boljše, vendar sem imela vedno, ampak res vedno nore probleme kak to zadevo spravit ven 😀 😀 Tako, da sem potem nekak obupala.

Sedaj pa že nekaj časa spremljam na fb skupino ”tree of life”  , kjer je administratorka Silvija zelo prijazna in snema filmčke za vse možne menstrualne skodelice. O njih govori, pokaže primerjave velikosti, trdote, katera bi bila primerna glede na to kakšne mišice medeničnega dna ima katera oz. kako visok je tvoj maternični vrat…  Ima tudi svoje YT kanal…kjer so vsi ti filmčki lepo na kupu: TLLA Mom Zato jaz ne bom opisovala same uporabe in namembnosti, ker Silvia vse tako lepo razloži, da se mi ne zdi smilesno ponavljati.

Sedaj se pa spet odločam, da bi si jo ponovno privoščila in poskusila mehkejšo zadevo, ker sumim, da je pri Lunette pri meni problem sama trdota oz vakuum, ki ga naredi.

Imamo pa tudi slovensko menstrualno skodelico: LaliCup in po prebranem pri Sivii mislim, da se bom odločila kar zanjo. 🙂

(fotka je sposojena iz LaliCup strani)

Kaj pa ti? Uporabljaš? Katero imaš? Ali pa zdej tale post bereš malo zmedeno, ker prvič slišiš za kaj takega 🙂

2 Comments »

  1. Oj! Si v tem casu ze poskusila Lalicup? Nedavno sem impulzivno kupila Masmi, pa kot da mi je premehka. Razmisljam o Lali… nekje bo treba poskusit naprej in zakaj ne tavno ta, ce je ze slo 😉

    Komentiral(a) by Jasna — August 24, 2017 @ 16:59

  2. Joj, oprosti, sem šele sedaj videla tole. Ja, sem jo sprobala…definitivno boljša od Lunette, ki je bila meni noro pretrda. To pa lažje vstavim, nič je ne čutim in tudi ven jo dam lažje kot lunettko, s katero sem se orrrnk namatrala.

    Komentiral(a) by Špela — November 6, 2017 @ 17:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Napiši kaj

Please copy the string O7s97X to the field below: