Beljakovinski kruh

Komentarjev (1) // Objavljeno 23. February 2015 v Lakom lačen

ali takoimenovan “keto” kruh

imageRecept:

Keto-kruh z 10g OH, 50g Vlaknin in 85g Beljakovin 

SESTAVINE: 
150g puste skute
4 srednje velika jajca
50g mandljeve moke
50g mletega lanenega semena
40g bučnih semen
1 čajna žlička soli

PRIPRAVA:
1. Vse sestavine razen bučnih semen damo v skledo in dobro premešamo.
2. Maso stresemo v model za kruh, katerega tanko namažemo z kokosovo maščobo. Potresemo z bučnimi semeni.
3. Kruh pečemo približno 60 minut pri 180°C.


Prehranske Vrednosti (cel kruh):
Energijska vrednost……. 1100 Kalorij
Maščobe…………………… 71 g 
Ogljikovi hidrati………….. 10 g 
Beljakovine……………….. 85 g
Vlaknine……………………. 50 g

Na kos kruha pride 1g OH in kar 9g beljakovin.

Recept ni moja pogruntavščina…ga samo posredujem, da bo lahko še kdo drug uživaj v dobrem kruhku 😉

 

1 Comment »

  1. oooooooooo kako super. hvala!

    Komentiral(a) by Tina — February 24, 2015 @ 09:33

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Napiši kaj

Please copy the string 6QSiX4 to the field below: